Team


Nieuw West-Brabant is een breed initiatief van burgers en ondernemers waar sinds de oprichting diverse mensen bij betrokken zijn. We zijn een coöperatie in oprichting en we verenigen onszelf in verschillende domeinen, zoals Zorg & Gezondheid of Voedsel & Landbouw.

Een klein team nam het initiatief. Hen stellen we graag voor.


Caroline Thijs

Ik ben bruggenbouwster, pionier, ondernemer en rebel. In 2016 heb ik een prachtig stuk grond gekocht in Roosendaal en daar een ecologisch huis op gebouwd. Ik woon semi-zelfvoorzienend op m’n eigen erf en blijf hierin doorontwikkelen.

De komende jaren hoop ik een energetisch en ecologisch verantwoord mini-wijkje te creëren met als doel gebiedsontwikkeling in te zetten als katalysator voor een brede transitie. Eén die landschap, milieu en sociale verbondenheid ten goede komt.

Bij Nieuw West-Brabant wil ik motiveren en inspireren richting het willen en kunnen nemen van eigenaarschap om van daaruit met elkaar te creëren.


Jannes van Roermund

Ik ben journalist en werkte als correspondent in Polen en op de redactie van een landelijke krant. Op dit moment ben ik nog actief als onderzoeksjournalist, maar ik wil ook meewerken aan een mooiere wereld waarin mijn kinderen straks opgroeien. 

Er komen vele transities en ontwikkelingen aan en het is belangrijk om te waarborgen dat de wereld van morgen er een is waar besluitvorming bij burgers ligt. Democratie en een vrije samenleving gaan me aan het hart. Genoeg te doen.


Peter van Meijeren

Ik ben geboren in Dordrecht, maar sinds vijf jaar woon ik in het buitengebied van Wernhout, samen met mijn vrouw Ingrid en onze 14 kippen en 7 cavia’s – gezellig, samen in het hok – en 4 katten en 2 honden. We hebben een flinke moestuin, een kas met tomaten en een rij fruitbomen.

Een klein beetje zelfvoorzienend dus, maar ik geloof dat we op grote schaal kunnen overschakelen naar ‘samenvoorzienend’ in de regio. Ook op gebied van energie, waar mijn professionele expertise ligt. 


Ingrid van Meijeren

Ik werk als verpleegkundige op de intensive care. Het is loodzwaar werk maar geeft ook veel voldoening. Terwijl ik in het ziekenhuis dagelijks veel patiënten zie die in het eindstadium van hun leven zitten, richt ik me als coach ook op algehele gezondheid.

Daar mag wel meer nadruk op: zorgen dat je gezond blijft. Met leefstijl, voeding, beweging. Een gezonde geest en een gezond lichaam. Wie fit en gezond is, heeft ook minder medicatie en zorg nodig – en, nog veel belangrijker, je bent gelukkiger.

De zorg staat onder hoogspanning en we hebben talloze uitdagingen in de toekomst. We hopen met Nieuw West-Brabant een bijdrage te leveren. 


Matthijs Bär

Ik ben ondernemer en eigenaar van een onderneming in loodgietersbenodigdheden, installatiematerialen, sanitair, verwarming, zonnepanelen en warmtepompen. Mijn interesse is breed, in mechanische techniek, duurzaamheid, gezondheid en sport. 

Nu zet ik me in voor Nieuw West-Brabant, omdat ondernemers en burgers meer ruimte voor zelfbeschikking verdienen. Laten we toewerken naar een zelfstandig functionerende burger-participatiemaatschappij.


Fabiola Kleijn

Ik ben 50 jaar, getrouwd met Matthijs Bär en heb een dochter van bijna 18. Van huis uit ben ik projectleider, maar daar heb ik me al een tijd niet meer mee bezig gehouden. De afgelopen 20 jaar ben ik veel bezig met eetbare tuinen en ik doe nu een opleiding permacultuur en voedselbossen.

Omdat we in een wereld leven waar al het geld naar de ‘grote spelers’ lijkt te gaan, heb ik me verbonden aan Nieuw West Brabant. Met dit initiatief hoop ik dat we een sterke, bloeiende, lokale economie kunnen neerzetten.

Onze droom is dat er een sterke, zelfdragende en decentrale economie ontstaat waarin mensen vreedzaam en op een waardige manier met elkaar samenleven.

Wat is onze mentaliteit en visie?