Leren en ontwikkelen

Nieuw West-Brabant is benieuwd hoe hetgeen we nu 'onderwijs' noemen, zich gaat ontwikkelen. 

Wordt het oorspronkelijke doel om de mens te verheffen weer belangrijk? Niet meer de vraag vanuit de arbeidsmarkt, maar het verkrijgen van geestelijk evenwicht en het ontwikkelen van emotionele intelligentie van kinderen zou wellicht het uitgangspunt moeten worden. Vaardigheden als kritisch denken, communiceren, samenwerken en creatief denken worden cruciaal. 

De kern van onderwijs wordt om jonge mensen te leren ontdekken welke talenten zij hebben, wat hun belangstelling heeft en waar ze gelukkig van worden (‘het hoogste wat je kan worden is jezelf’). Zij mogen werken aan een aantal sociale vaardigheden die hen in staat stellen om maatschappelijke betekenis te hebben.

Bekijk onze projecten

Wilt u zien met welke projecten wij actief zijn in West-Brabant?


Druk op de onderstaande knop om alle projecten te bekijken voor het Leren en Ontwikkelen domein

Bekijk Projecten

Blijf op de hoogte van dit domein

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief voor dit domein om gedetailleerde informatie te krijgen over de laatste ontwikkelingen.


Ontdek een ander domein

Democratie in de regio

De schaalgrootte van de toekomstige samenleving is de regio, maar de huidige bestuurlijke inrichting is niet ingericht op het evenredig vertegenwoordigen van de belangen van burgers en ondernemers op regionale schaal...


Lees meer

Nieuws en blogs

Lees onze nieuws en blogposts voor meer informatie omtrent het belang van Nieuw West-Brabant.