Energie en water

Nieuw West-Brabant wil samen lokale projecten opzetten om minder afhankelijk te worden van het energienet. Zo zorgen we ervoor dat we in de regio zelfvoorzienend worden. Gestegen energieprijzen geven een impuls aan te nemen maatregelen. 

De energie die we samen produceren kunnen we met elkaar delen, opslaan of verhandelen op de markt. Zo organiseren we samen een betaalbaar alternatief voor de bestaande energiemarkt.

Energie komt straks niet meer uit verre oorden, maar uit je directe omgeving. Het begint in de straat, met mensen die elkaar herkennen, eenzelfde situatie en omgeving delen en dezelfde belangen hebben. Het coöperatieve model geeft ons daarbij zeggenschap en eigenaarschap. 

Blijf op de hoogte van dit domein

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief voor dit domein om gedetailleerde informatie te krijgen over de laatste ontwikkelingen.


Ontdek een ander domein

Regionaal ondernemen

De droom van Nieuw West-Brabant is dat er een steeds meer zelfstandig functionerende decentrale economie ontstaat waarin mensen vreedzaam en op een waardige manier met elkaar samenleven...


Lees meer