Gezondheid en Zorg

Gezondheid is in eerste instantie het behouden van vitaliteit en voorkomen van ziekte. Vitale en gezonde mensen voelen zich beter, hebben meer energie en zijn gelukkiger. Het is dus heel waardevol om zo lang als mogelijk een goede gezondheid te houden. 

De meeste gezondheidswinst zit dus in preventie en het stimuleren van gezondheidsbevorderende factoren zoals volwaardige voedzame voeding, voldoende dagelijkse beweging, regelmatig sporten, sociaal actief, ontspanning en een zuivere leefomgeving.

De relatie van de mens met de natuur moet hersteld worden. In de geneeskunde zou de gezondheid van burgers centraal moeten staan en niet het verdienmodel van de farmaceutische industrie. Het gaat hier om het vinden van een nieuwe balans.

Je zou kunnen denken aan een regionaal netwerk van integere zorgprofessionals en zorgbedrijven die de gezondheid van de mens centraal stellen, op basis van direct contact tussen mensen, patiënt en arts.


Blijf op de hoogte van dit domein

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief voor dit domein om gedetailleerde informatie te krijgen over de laatste ontwikkelingen.


Ontdek een ander domein

Samen wonen

De manier waarop we wonen gaat veranderen. Nieuw West-Brabant gelooft in een toekomst waarin de persoonlijke leefomgeving weer reflecteert waarin we in een 'samen-leving' voor staan...


Lees meer