Regionaal betaalsysteem Nieuw West-Brabant

Registraties zijn gesloten
Wat is de beste oplossing voor een nieuw betaalsysteem voor de regio West-Brabant? 

Op die vraag wil Nieuw West Brabant (NWB) graag antwoord. Eén van de conclusies is: ontwikkel een cryptomunt die gebruik maakt van waardevaste assets als onderpand’. 

Digitalisering heeft als gevolg dat mensen in de regio enerzijds afhankelijk worden van globale partijen en dat de regio anderzijds haar economische en sociale flexibiliteit en weerbaarheid verliest. 

We willen er voor zorgen dat we consumenten stimuleren meer lokaal te kopen: Samen Lokaal. Samen Lokaal heeft als doel geld langer in de regio te houden en er op die manier zorg voor te dragen dat meer mensen profiteren van hetzelfde geld. Zo wordt de lokale economie sterker en inwoners raken meer betrokken bij wat er in de regio wordt geproduceerd. Het zorgt dus ook voor behoud van lokale werkgelegenheid. Daarnaast betekent lokaal betalen dat er naast de euro nog andere betaalmiddelen mogelijk zijn. Dit creëert verbondenheid van de inwoner bij de regio en vergroot de regionale identiteit. Het kan ook zorgen voor stabiliteit van de regio in geval van grote geldontwaarding.

Welk betaalmiddel?

Om een antwoord te geven op deze vraag hebben we eerst de vereisten in kaart gebracht waar het betaalsysteem voor NWB aan dient te voldoen. Dit zijn bepaalde onmisbare eigenschappen voor een asset om optimaal te presteren. Denk aan:

  • Schaalbaarheid;
  • Lage transactiekosten;
  • Decentraal;
  • Gebruiksvriendelijkheid;
  • Snelle transactiesnelheid.

We organiseren een Ronde Tafel Regionaal Geld op woensdagavond 13 maart van 19.00 - 21.00 uur waarvoor je je hier aan kunt melden.

De agenda voor deze avond ziet er als volgt uit:

  • wie is Nieuw West-Brabant
  • wat is er nodig om onze eigen regionale munt te introduceren 
  • samen brainstormen over wat er nodig is om de lokale economie te stimuleren
  • andere initiatieven onderzoeken zoals circles, ura, ..

Lokatie is afhankelijk van het aantal deelnemers en zal uiterlijk één week van te voren bekend worden gemaakt.Datum & Tijd
woensdag
13 maart 2024
19:00 21:00 Europe/Amsterdam
Organisator

Nieuw West Brabant

+31 76 760 2800
info@nieuwwestbrabant.nl
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement en deel jouw aanwezigheid.