Borrel en rondleiding Dassemus

Registraties zijn gesloten
Biologische wijn, gewoon uit Chaam 

Zes hectare groot en ruim 22.000 stokken rijk, maar het is niet de oppervlakte die wijngaard Dassemus in Chaam zo speciaal maakt. 

"We hebben ervoor gekozen de wijngaard in harmonie met de natuur te beheren", schrijft Dassemus op de eigen website. "Dat betekent dat er geen kunstmest wordt gebruikt en niet wordt gespoten, niet met fungiciden, pesticiden of onkruidbestrijdingsmiddelen. Om de grond te verrijken worden groenbemesters gezaaid. Dit zijn planten die stikstof binden aan hun wortels."

Verder zijn er poelen met een steile oever ("een mogelijke nestplaats voor oeverzwaluwen en ijsvogels") en een vlakke oever ("zeer geschikt voor amfibieën en kikkers") en wordt het gras zelden gemaaid zodat insecten er een nestplaats vinden. Een prachtige plek! 

Borrel Nieuw West-Brabant | Rondleiding wijngaard | 9 september 18.00 uur 

Wij zijn een initiatief van burgers en ondernemers die een lokale en regionale zelfdragende samenleving bouwen. In deze samenleving maken we gebruik van ieders kwaliteiten en zorgen we ervoor dat iedereen waarde heeft. We realiseren, ondersteunen en onderzoeken lokale initiatieven. Iedere 2e vrijdag van de maand proberen we een borrel te houden, deze keer bij Dassemus.

Dassemus heeft aangegeven appelcider, een aantal wijnen en, voor de liefhebber, een glaasje grappa te serveren. De 10 euro entree - waarop NWB een korting heeft gekregen - beslaat die kosten en gaat rechtstreeks naar Dassemus. 

Hoe koop ik tickets? 

Klik op 'Registreer', de rode knop rechtsboven. Vul uw gegevens in als naam en adres. Klik op 'bevestig'. Hierna bent u automatisch geregistreerd - het allerbelangrijkste! 

Hierna kunt u betalen met iDeal of bankoverschrijving. Liever cash bij de deur? Ook goed, dan komt u gewoon naar de borrel. U staat namelijk na het invullen van naam en adres in ons systeem. 

Vragen?

Mail naar info@nieuwwestbrabant.nl. 

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte van de projecten en diensten van mede-Brabanders! 

Datum & Tijd
vrijdag
9 september 2022
18:00 20:00 Europe/Amsterdam
Organisator

Nieuw West Brabant

+31 76 760 2800
info@nieuwwestbrabant.nl
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement en deel jouw aanwezigheid.