Prof. Bob de Wit, Roel Wolfert en boeren Bas en Ivar

Bekijk de foto's

Bob de Wit, hoogleraar strategisch leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit en Roel Wolfert, financieel expert en voormalig topman van VISA, hebben afgelopen vrijdag hun ideeën over een 'maatschappelijke revolutie' met ruim honderdtwintig Brabanders gedeeld. 

De Wit en Wolfert zijn de grondleggers van Society 4.0, een plan om de komende maatschappelijke ontwikkelingen ten gunste van burgers te doen keren. 

Bekijk de foto's - tekst loopt verder hieronder. 

Hun ideeën vormen de inspiratie voor Nieuw West-Brabant, dat verder zelfstandig en onafhankelijk opereert. Nieuw West-Brabant wil een lokale en regionale economie en samenleving bouwen, waar iedereen waarde heeft, en diensten en goederen worden uitgewisseld in de regio. Er komen concrete projecten aan.

Bekijk de foto's - tekst loopt verder hieronder. 

Bij de lezing waren ook de Brabantse boeren Bas Antonissen, alias Boer Bas, en Ivar van Dorst van webwinkel en akkerbouwbedrijf Ekoto te gast. Beide ondernemers hebben plannen voor innovatieve projecten volgens het model van community supported agriculture (CSA). 

Bekijk de foto's - tekst loopt verder hieronder.

Het werd een bijzonder succesvolle avond. Veel mensen hebben hun interesse geuit en gevraagd hoe zij kunnen meehelpen. Zowel de lezing van De Wit en Wolfert als de concrete plannen van de Brabantse boeren vielen in de smaak. Nieuw West-Brabant wil dank uitspreken aan de medewerkers van voormalig klooster Bovendonk in Hoeven en aan alle aanwezigen. 

Bekijk de foto's - tekst loopt verder hieronder. 

Wil je ook een mooiere samenleving bouwen? Stuur ons een mailtje via info@nieuwwestbrabant.nl. We maken graag kennis met aspirant-meebouwers en meedoeners. Ook kun je kijken welk domein jou aanspreekt - denk aan Zorg&Gezondheid, Voedsel&Landbouw of Regionaal Ondernemen. Hopelijk tot snel. Blijf ook zeker op de hoogte via de nieuwsbrief via onderstaande widget, en je kunt dit artikel delen. Foto's: MK Fotografie

De Nieuwsbrief.

Mis onze evenementen en projecten niet en blijf op de hoogte.

Máxima's revolutie van geld - waarom we een alternatief nodig hebben
Wat zijn uw ideeën?